TraumaRelease-Breathwork

Trauma release breathwork, of trauma ontladings ademwerk, is een therapeutische techniek die specifieke ademhalingspatronen en oefeningen gebruikt om mensen te helpen opgeslagen trauma en emotionele blokkades uit hun lichaam en geest los te laten. Deze vorm van ademwerk is gebaseerd op het begrip dat traumatische ervaringen in het lichaam kunnen worden opgeslagen, wat vaak leidt tot fysieke en emotionele symptomen.

Ademhalingsoefeningen: Specifieke ademhalingstechnieken worden geïntroduceerd en geoefend. Deze kunnen variëren van diep en ritmisch ademen tot snelle en intense ademhalingen.

Fysieke en Emotionele Ervaringen: Tijdens de oefeningen kunnen deelnemers fysieke sensaties zoals tintelingen, warmte of ontspanning ervaren.

Emotionele reacties zoals lachen, huilen of gevoelens van vrede kunnen ook naar boven komen.

Nabespreking: De sessie eindigt vaak met een nabespreking waarin deelnemers hun ervaringen kunnen delen en vragen kunnen stellen.

Verschillende Soorten Ademsessies

Holotropic Breathwork: Een intensieve vorm van ademwerk gericht op het verkennen van diepe bewustzijnstoestanden.

Transformational Breath: Richt zich op het bevrijden van onderdrukte emoties en het verbeteren van de ademhalingsefficiëntie.

Pranayama: Traditionele yoga-ademhalingstechnieken die fysieke en mentale balans bevorderen.

Kundalini ademwerk: praktijk die onderdeel uitmaakt van de bredere traditie van Kundalini Yoga. Deze vorm van ademwerk is gericht op het ontwaken en bevorderen van de Kundalini-energie

Hier zijn enkele belangrijke elementen van trauma ontladings ademwerk:  Gecontroleerde Ademhalingspatronen: Deelnemers worden begeleid door verschillende ademhalingstechnieken die zijn ontworpen om het parasympatische zenuwstelsel te activeren, ontspanning te bevorderen en de afgifte van opgeslagen spanning en trauma te faciliteren. Emotionele en Fysieke Ontlading: Het proces kan leiden tot de afgifte van onderdrukte emoties, zoals verdriet, woede of angst. Fysieke sensaties, zoals tintelingen, schudden of warmte, kunnen ook optreden als het lichaam opgeslagen energie loslaat. Geest-lichaam Verbinding: Ademwerk helpt de verbinding tussen geest en lichaam te versterken, waardoor een diepere bewustwording van innerlijke ervaringen wordt aangemoedigd en holistische genezing wordt bevorderd. Integratie: Na de ademwerksessie is er vaak een periode van integratie, waarin deelnemers reflecteren op hun ervaringen en de emoties en sensaties verwerken die tijdens de sessie naar boven zijn gekomen.

Ademsessies bieden tal van voordelen voor zowel fysieke als emotionele en mentale gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Fysieke Voordelen

Verbeterde Longfunctie: Regelmatige ademhalingsoefeningen kunnen de longcapaciteit vergroten en de algehele ademhalingsfunctie verbeteren.

Verhoogde Energie: Diep en bewust ademen verhoogt de zuurstoftoevoer naar het lichaam, wat kan leiden tot meer energie en vitaliteit.

Stressvermindering: Bewuste ademhaling activeert het parasympatische zenuwstelsel, wat helpt om het lichaam te kalmeren en stressniveaus te verlagen.

Versterkt Immuunsysteem: Sommige ademhalingstechnieken kunnen de immuniteit versterken door de zuurstofopname te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

Betere Slaap: Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het reguleren van het zenuwstelsel en bevorderen een diepere en meer herstellende slaap.

Emotionele Voordelen

Emotionele Ontlading: Ademsessies kunnen helpen bij het loslaten van onderdrukte emoties zoals angst, verdriet en woede.

Verhoogd Emotioneel Bewustzijn: Regelmatige ademhalingsoefeningen bevorderen zelfbewustzijn en helpen bij het herkennen en verwerken van emoties.

Verbeterde Stemming: Ademhalingstechnieken kunnen de productie van endorfine en andere ‘geluk hormonen’ stimuleren, wat kan bijdragen aan een betere stemming en een gevoel van

Voor wie is TRB geschikt?

  1. Mensen die stress of angst ervaren

Angstvermindering: Regelmatige ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van angstgevoelens en het bevorderen van een gevoel van kalmte.

  1. Mensen met emotionele blokkades

Emotionele Heling: Ademsessies kunnen helpen bij het loslaten van onderdrukte emoties en het verwerken van trauma’s, wat kan leiden tot emotionele bevrijding en balans.

Zelfbewustzijn: Bewuste ademhaling kan helpen bij het vergroten van het zelfbewustzijn en het inzicht in eigen emoties en gedachten.

  1. Mensen die fysieke voordelen zoeken

Verbeterde Ademhaling: Personen met ademhalingsproblemen, zoals astma, kunnen baat hebben bij technieken die de longcapaciteit en ademhalingsfunctie verbeteren.

Pijnbestrijding: Ademsessies kunnen helpen bij het beheersen van chronische pijn door ontspanning en het verminderen van spierspanning.

  1. Mensen die mentale helderheid en focus willen verbeteren

Verbeterde Concentratie: Ademsessies kunnen helpen bij het verhogen van de focus en mentale helderheid, wat nuttig kan zijn voor studenten, professionals en iedereen die behoefte heeft aan verbeterde concentratie.

Creativiteit: Door het verminderen van mentale ruis en het bevorderen van een ontspannen geest, kunnen ademsessies creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren.

  1. Mensen die op zoek zijn naar spirituele groei
  2. Mensen die herstellen van trauma of verslaving

Traumaverwerking: Ademsessies kunnen een belangrijk onderdeel zijn van traumatherapie door te helpen bij het loslaten van opgeslagen spanning en emoties in het lichaam.

Ondersteuning bij Herstel: Personen die herstellen van verslavingen kunnen baat hebben bij ademhalingsoefeningen als een manier om stress te verminderen en zelfbewustzijn te vergroten.

  1. Sporters en atleten

Verbeterde Prestaties: Ademsessies kunnen bijdragen aan een betere ademhalingscontrole, verhoogde uithoudingsvermogen en snellere herstelperiodes na fysieke inspanning.

Ontspanning en Focus: Ze kunnen ook helpen bij het bevorderen van ontspanning en mentale focus, wat cruciaal is voor sportprestaties.

  1. Mensen die gewoon nieuwsgierig zijn

Persoonlijke Ontwikkeling: Iedereen die nieuwsgierig is naar ademhalingstechnieken en hun potentiële voordelen voor persoonlijke ontwikkeling kan deelnemen aan ademsessies.

Mentale voordelen

Verhoogde Focus en Concentratie: Diepe ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verbeteren van mentale helderheid en concentratie.

Vermindering van Angst: Regelmatige ademhalingsoefeningen kunnen angstgevoelens verminderen door het zenuwstelsel te kalmeren.

Verbeterde Mentale Weerbaarheid: Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het opbouwen van mentale veerkracht en het vermogen om met stressvolle situaties om te gaan.

Spirituele Voordelen

Dieper Zelfbewustzijn: Ademsessies kunnen leiden tot een dieper begrip van jezelf en je innerlijke ervaringen.

Verbondenheid: Sommige mensen ervaren tijdens ademsessies een gevoel van verbondenheid met iets groters dan henzelf, wat kan bijdragen aan spirituele groei en inzicht.

Sociale Voordelen

Verbeterde Communicatie: Door het bevorderen van emotioneel bewustzijn en helderheid, kunnen ademsessies helpen bij het verbeteren van communicatie en relaties.

Groepsverbinding: Ademsessies die in groepsverband worden gedaan, kunnen een gevoel van gemeenschap en verbondenheid bevorderen.

Specifieke Gezondheidsvoordelen

Verlichting van Chronische Pijn: Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het beheersen van pijn door het bevorderen van ontspanning en het verminderen van spierspanning.

Regulatie van Bloeddruk: Regelmatige ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verlagen en reguleren van de bloeddruk.

Ondersteuning bij Verslavingen: Bewuste ademhaling kan een nuttig hulpmiddel zijn bij herstel van verslavingen door het bevorderen van zelfbewustzijn en het verminderen van stress en angst.

Kosten

1 op1 sessie: € 125

Duo sessie: € 85pp.

Groep sessie vanaf 4 personen € 65 pp.

Pakketten: 5 sessies voor €500

Half jaar traject: 12 sessies €1000

Twee sessies per maand

10 ritten kaart (jaar geldig) € 900

TRB kan gecombineerd worden met BRTT. De kosten kunnen dan verschillen.

Neem contact op!