Reiki

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van een liefdevolle kosmische energie, waarbij hemel en aardenenergie met elkaar wordt verbonden. Deze energie stroomt door ons heen en is bedoeld om onze zelf genezingsproces in gang te brengen. We zijn in staat om bij onze geboorte deze energie vrij op te nemen en door te geven. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans wordt hersteld. Waar Reiki stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost. Door handoplegging op pijnlijke plekken kunnen we de pijn uit die zones verminderen. De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen.
Reiki bij fysieke of mentale klachten Iedereen maakt in het leven dingen mee die zorgen voor stress, onzekerheid, verdriet of pijn. Hierdoor kan het gebeuren dat de energie in jou niet meer vrij kan stromen. Er ontstaan blokkades in de universele energie, die vervolgens weer kunnen leiden tot fysieke of mentale klachten. Je ervaart spanning, zit veel in je hoofd, voelt je vermoeid of neerslachtig of hebt verschillende klachten zonder duidelijke oorzaak, om een paar voorbeelden te noemen. Deze fysieke en mentale klachten kunnen met Reiki weer in balans worden gebracht.
Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen en brengt je holistische niveaus in balans. Dit alles door de eenvoudige methode die Reiki is: met handopleggingen en eventueel met ondersteunend gebruik van bijvoorbeeld edelstenen, stem vorken en klankschalen.. Hoe sterker de energie is die wordt doorgegeven, hoe meer balans je kunt bereiken. Dat je zelfs na een burn-out meer in balans kunt komen. Reiki gaat verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, het benadert juist de oorzaak ervan. Reiki kan op die manier helend werken. Dit brengt dan weer rust en ontspanning.

Reiki helpt bij genezing door mensen te helpen energetisch in balans te komen – fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Voor wie is reiki geschikt

**Algemeen Welzijn**: Iedereen die op zoek is naar ontspanning, stressvermindering, en een verbetering van het algehele welzijn kan baat hebben bij Reiki. Het helpt bij het bevorderen van een gevoel van rust en balans. 2. **Mensen met Stress en Angst**: Personen die last hebben van stress, angst, of emotionele onrust kunnen profiteren van de kalmerende effecten van Reiki. Het kan helpen bij het verminderen van gevoelens van angst en het bevorderen van emotionele stabiliteit. 3. **Patiënten met Chronische Pijn of Ziekte**: Hoewel Reiki geen vervanging is voor medische behandelingen, kan het worden gebruikt als aanvullende therapie om pijn te verlichten en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen met chronische pijn of langdurige ziekte. 4. **Herstel na Operaties of Letsel**: Reiki kan worden toegepast bij mensen die herstellen van operaties of letsel om het genezingsproces te ondersteunen en pijn en ongemak te verminderen. 5. **Psychologische en Emotionele Problemen**: Mensen die worstelen met depressie, verdriet, trauma, of andere emotionele problemen kunnen baat hebben bij de ondersteunende en helende aspecten van Reiki. 6. **Zwangerschap en Bevalling**: Zwangere vrouwen kunnen Reiki gebruiken om stress en angst tijdens de zwangerschap te verminderen en om ontspanning te bevorderen tijdens de bevalling. 7. **Kinderen**: Reiki is veilig voor kinderen en kan worden gebruikt om hen te helpen bij het omgaan met stress, angst, en andere emotionele of fysieke problemen. 8. **Ouderen**: Ouderen kunnen Reiki gebruiken om chronische pijn te verlichten, ontspanning te bevorderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. 9. **Hospicezorg en Palliatie**: Voor mensen in de laatste levensfase kan Reiki comfort bieden, pijn verlichten en een gevoel van vrede en kalmte brengen.

Wat kost een reiki behandeling?

Wat kost een Reiki behandeling? Een intakegesprek inclusief Reiki behandeling € 95 (de duur van deze sessie is ongeveer 1,5 uur) Volledige Reiki behandeling € 70 (duur van deze sessie is een uur)

Korte stoelbehandeling € 40 (+- 30 min)

Reiki sessie op afstand € 40 (+- 30 min.)

Kinderen t/m 15jr €35 (+-30 min)

Hoe vaak mag je reiki doen?

Hoe vaak mag je Reiki doen? Gemiddeld genomen zijn er 7 behandelingen nodig om een klacht (mentaal of fysiek) op te kunnen lossen met Reiki. Deze kunnen wekelijks plaatsvinden of als je dat beter past, 1x in de 2 of 3 weken. Ook onderhoudsbehandelingen zijn mogelijk, deze kunnen plaatsvinden 1x in de 4 of 6 weken. Hoe vaak Reiki op afstand? Mijn advies is dat je in de 1e week 3 behandelingen volgt, in de 2de week 2 behandelingen en in de 3de week 1 behandeling. Daarna kan je zo vaak als jij wilt een Reiki op afstand behandeling ontvangen

Mikao Usui

Mikao Usui ontwikkelde reiki aan het begin van de 20e eeuw en ontleent de term aan de Japanse woorden rei, wat ‘universeel’ betekent, en ki, wat verwijst naar de vitale levenskrachtenergie die door alle levende wezens stroomt. Nu wordt reiki over de hele wereld gebruikt, ook in ziekenhuizen en hospices, als aanvulling op andere vormen van gezondheidsbehandelingen.

Neem nu contact op!